Games & Clans

GESCHIEDENIS

Het online gamen begon rond 2000, maar het gewone gamen uiteraard veel eerder. Toen ik nog maar net kon lopen had mijn vader met veel pijn en moeite een zelfmaak PC in elkaar gezet. Daarop kon het destijds populaire spel PONG op worden gespeeld. Wij speelden het spel weinig, althans, ik, aangezien ik toch wel erg jong was. Nee, het echte

gamen moest nog even wachten. Zo was het omstreeks 1985 (ja, zo lang geleden) dat mijn vader van de zaak een Apple kreeg om thuis mee te werken. In de vakanties mochten wij dan spelletjes spelen. Ik kan me nog herinneren dat het eerste spelletje dat wij speelden het bekende Snake was. Ik weet niet of het toen ook zo heette, maar destijds was er dus een grote bak voor nodig om hetzelfde te doen als de mobieltjes van een paar jaar geleden…

Natuurlijk volgden de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op en de PC van thuis werd steeds sneller. Uiteindelijk kwamen er kleurenbeeldschermen en al vlug had ik de smaak van gamen te pakken. Mijn broertje had genoeg gespaard voor een echte goede computer (486 DX 4!) En ik speelde graag spellen als Lemmings, Mechwarrior en Duke Nukem 3D. Ook Chuck Yaeger Air combat lag wel in mijn straatje. Mijn liefde voor fps en vliegsimulators wisselt zich nogal eens af.

In de tussentijd kocht ik voor mezelf een AMIGA 500 met maar liefst 2MB werkgeheugen! Dat was nog eens een supercomputer. Een beetje muziek maken, Sensible World of Soccer, Speedball en flipperen. Maar dan hield het wel een beetje op.

Mijn eerste echte PC was overigens een laptop. Een behoorlijk fijn ding met maar liefst een Pentium 1 processor! Daarop kon ik wel mijn volgende verslaving ontwikkelen. Warcraft II was de volgende stap in de gamegeschiedenis.

Vanaf dat moment ging het snel. Ik kocht steeds betere materialen (vaak voor vreselijk veel geld) en richtte mijn aandacht vooral op FPS, strategische spellen en Flightsims.

Toen ik op mezelf ging wonen (en met een 56k modem het www ontdekte) speelde ik mijn eerste spel online: Soldier of Fortune. Een bloederige FPS, maar erg leuk om te spelen. Toen ik een artikel las over een progamer die zijn geld verdiende met het spelen van Counterstrike, stapte ik over op deze super FPS. Al vlug richtte ik samen met een paar vrienden mijn eerste clan op: Tegelseweg 86, niet toevallig het adres van ons studentenhuis. www.t86clan.nl

We speelden regelmatig een warretje en konden goed mee met de middenmoot in Nederland. Na verloop van tijd lukte het ons niet meer voldoende spelers te vinden en stopten we actief met het spelen van wedstrijden. Ik stapte daarop over naar Definition-Gaming, ook een CS-clan, die op een wat hoger niveau speelde. Ik eindigde dan, in tegenstelling tot de wedstrijden met [T-86], vaak onderaan. Het werd tijd om het snelle reflexen-werk aan de jonkies over te laten en me te richten op een nieuw fenomeen in gameland. Battlefield 1942. Ik was meteen helemaal verkocht. Zeker nu ik FPS kon combineren met mijn blijvende drang om te vliegen. Via -=MDS=- en army of [GoT] kwam ik bij BEWARE terecht. Een Multi-gaming clan met ongeveer 100 leden waar ik tot op heden nog zeer tevreden lid van ben. Daar speelde ik eerst Battlefield 1942, liet Battlefield:Vietnam links liggen en stapte vervolgens over naar Battlefield 2.

Battlefield 2142 zag ik niet zitten dus ik bleef me richten op het betere knalwerk in Battlefield 2. Vervolgens kwam Battlefield Bad Company 2 uit voor de PC en dat heb ik weer opgepakt. Toch hebben we niet veel clanwars gespeeld. Ook BF3 bracht niet wat we ervan gehoopt hadden. Na een paar matches liet ik het spel links liggen, en EA ook een beetje.

Het hele gamen kreeg een

Voor een overzicht van alle gespeelde games van de afgelopen jaren moet je natuurlijk ook even Steam checken.

CLANS

[T-86] (Tegelseweg 86) 2001 – 2004

Counterstrike

Definition-Gaming 2003 – 2004

Counterstrike

-=MDS=- (Mannen Die Schieten) 2002 – 2003

Battlefield 1942

army of [GoT] (Gathering of Tweakers) 2003 – 2004

Battlefield 1942

BEWARE (Best Winning Army REunited) 2004 – heden

Battlefield 1942

Battlefield 2

Battlefield Bad Company 2

Battlefield 3

World of Tanks

STATS

Battlefield 1942 stats

World of Tanks stats

PUBG

STEAM

BF3 Stats