Gaming

Zolang als ik me kan herinneren ben ik fan geweest van gaming en alles wat daarmee te maken heeft. Uiteraard de games zelf, maar ook de bijbehorende community en de interesse voor de hardware hebben in de afgelopen jaren heel wat tijd opgeslokt. LAN-party’s, competities, online of offline, het hoort er voor mij allemaal bij.

Momenteel maak ik deel uit van een landelijke clan: BEWARE. Ondanks dat de activiteit niet meer is wat het geweest is (want: kinderen, gezinnetje etc) zien we elkaar nog jaarlijks op de LAN-party ergens in het land.

Daarnaast game ik op de spaarzame momenten met een hoop gamers uit de buurt en zo heel af en toe wordt er nog een kleine mini-lan georganiseerd.

Deze pagina heb ik vooral gemaakt voor mijn werk. Ik ben docent ICT en om het project hardware en netwerken een beetje aantrekkelijk aan te bieden, kiezen we ervoor om jaarlijks een LAN-party te organiseren.

Op de volgende pagina’s is dan ook veel informatie te vinden over het organiseren van een LAN-party en mijn eigen game-geschiedenis.

JAWS-nl | JAWS is de nickname die ik al jaren gebruik bij het gamen. Deze nick droeg ik overigens al in 1987, toen ik als een van de eersten in Nederland een plaatjesbeugel mocht gaan dragen. De verwijzing is dan ook niet naar de film over de lieve haaitjes, maar een verwijzing naar de JAWS uit de James Bond films. Met dank aan mijn oudere broer dus! Inmiddels heb ik -nl toegevoegd aan de nick omdat er nogal wat volgers zijn geweest die ook dachten origineel te zijn…